Hotstone massage

Hotstone massage gericht op de voet, been en rug


Hotstone massage betekent masseren met warme stenen. Hot stones zijn warme basalt stenen, opgewarmd tot ca. 45 graden en worden eerst op het lichaam geplaatst op een handdoek, zodat het lichaam kan wennen aan de warmte en dieper kan ontspannen. Vervolgens wordt je zachtjes, met lichte druk, rustig gemasseerd met massage olie. Hierdoor glijden de stenen gemakkelijk over het lichaam. Door met warme stenen te masseren en deze op de huid te leggen dringt de warmte van de stenen door in de spieren en verlicht het zowel lichamelijke als geestelijke spanningen.


De massage werkt ook ontgiftend en het voert afvalstoffen af. Het weefsel krijgt meer zuurstof en voedingstoffen en het bevordert op aangename wijze de doorbloeding. De orgaanfuncties worden zo gestimuleerd. Het harmoniseert de energiestromen en het brengt lichaam en geest hierdoor meer in balans. Kramp en spierpijn worden vaak veroorzaakt door stress. Deze massage zorgt ervoor dat de spieren weer los komen, waardoor de pijn wordt verlicht. Ook zorgt het voor positief zelfherstel van het lichaam.


Een combinatie van de hotstone therapie met een ontspannen werking in combinatie met de reflexzonetherapie is een zeer doeltreffende behandelwijze. Als ik de meridianen in het onderbeen bij de behandeling betrek geeft dit ongekende mogelijkheden en resultaten aan de behandeling.


De behandeling kun je inzetten bij:

- Nek- en / of rugklachten,

- Fybromyalgie,

- Gewrichtsproblemen( die niet zijn ontstoken),

- Spanning,

- Spijsvertering,

- Slechte doorbloeding,

- Voor mensen die graag lichaam en geest in balans willen,

- Spierproblemen,

- Stress.