Metamorfose massage

Metamorfose massage

 

Het is een zachte manier van masseren met een diepe werking. Tijdens de massage wordt een lichte herhalende aanraking gegeven op de reflexzones van de wervelkolom op de voeten, de handen en het  hoofd. Specifieke punten ( reflexpunten) worden aangeraakt en gestimuleerd. Op de wervelkolom of wel de prenatale lijn liggen herinneringen aan de tijd voordat je geboren werd. Het kan zijn dat een cliënt een lichte aanraking als zeer pijnlijk ervaart.

 

Op de voeten wordt gestart en masseer je van de bovenste hoek van de nagel van de grote teen tot aan de bovenkant van het hielbeen en weer terug. Ook aan de lijn die over de wreef loopt wordt aandacht besteed. De voeten zetten beweging in dat wat vastzat en wat losgelaten wil/ mag worden. Het brengt oude blokkades die de vrije stroom van de levensenergie hinderen, weer in beweging. Zo kan de levenskracht

van de cliënt zelf weer optimaal gaan stromen.

 

Op de handen wordt dezelfde behandeling toegepast. Van de nagel aan de duim via de benige zijde naar de achterzijde van de muis. De handen staan voor voelen, wat in beweging is gebracht wordt dan omgezet wordt in gevoel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als laatst wordt het hoofd zittend gemasseerd. Hier komen gevoel en wil samen en worden geestelijk verwerkt. De prenatale lijn op het hoofd loopt vanaf de kruin midden op het hoofd (fontanel) tot aan het kuiltje in de nek(einde van de botrand). Ook wordt aandacht besteed aan de onderrand van de schedel en aan de benige rand achter het oor tot boven de oorschelp.

 

De metamorfose massage werkt ondersteunend in periodes van veranderingen zoals echtscheidingen, verhuizing, verandering van werkomgeving. Je kunt de metamorfose massage ook gebruiken om emoties of verdriet te verwerken. Ook om inzicht te krijgen in

bepaalde problemen en het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Deze massage geef ik aan iedereen: baby’s, kinderen, volwassenen, gezonde of (terminaal) zieke mensen, zwangere vrouwen.

 

Kinderen

Drukke kinderen worden rustiger en kunnen zich beter concentreren. Kinderen met weinig zelfvertrouwen durven meer naar buiten te treden.